Låsbyhøj

Creazion havde den store fornøjelse, at samarbejde med Base it om indretningen og udsmykningen af Misbrugscentret Låsbyhøj, beliggende i Kolding.

Vi var fra starten helt enige om, at vi ved hjælp af indretningen og udsmykningen, ville forsøge at skabe et sted, hvor det sidste det mindede en besøgende om var, at det er en institution.

Vi ønskede at signalere øjenhøjde og respekt i mødet med borgeren. 

Vi var og ér overbeviste om, at denne tilgang gør en positiv forskel.

 

Huset bruges også af børn og unge blandt andet under Ungekontakten.

De kommer måske for første gang i deres liv i kontakt med det offentlige behandlersystem, hvad der gør det endnu vigtigere at der tales og signaleres i øjenhøjde. Børnenes og de unges.

 

Gennemgående er der i indretningen og udsmykningen valgt "glade farver", stoflighed og "varme", og er en del af indretningsdesignet for Låsbyhøj.

Samtlige henvisningsskilte er fremstillet i "træ", der er rart at se på og for den sags skyld også at røre ved. Skiltene er plader som er beklædt med specielle folier med træstruktur, og teksten er trykt direkte på skiltet. Folierne er antibakterielle, man kan ikke pille bogstaverne af, og alt er nemt at holde rent.

Den samme træstruktur går igen i dele af udsmykningen, i form af både træer og fugle.

Adskillige steder på institutionens i alt 4 etager har vi brugt hele vægflader til udsmykning. Anvendes hele væggen skabes der straks en "ro" også selvom motivet måske er "uroligt" i sig selv. 

Det største "vægmaleri" opleves allerede ved ankomsten. I form af et ca. 5 x 6 meter stort sammensat billede, som fortæller lidt om Kolding og Låsbyhøj's historie. Indretningsdesign med STORT.

Udsmykningen på Låsbyhøj, tager udgangspunkt i motiver fra Kolding. Alle motiver er dog kunstnerisk bearbejdet, så de har en særegenhed, ligesom de er tilrettet i farverne.

Børneafsnittet, har sine egne motiver som eksempelvis mariehøns og en drage med en rigtig hale. Helt specielt, har Creazion udviklet og fremstillet en magnetisk væg, hvorved psykologerne kan kommunikere med de helt små børn, der måske ikke endnu har det store ordforråd. Ved hjælp af denne væg, kan de sammen med barnet "tale" om følelser og om, hvorfor den smukke sommerfugl ser trist ud, nu den er så smuk?

De kan flytte rundt på de forskellige insekter og derved skabe en fortælling og forståelse. Gennemtænkt indretningsdesign i øjenhøjde.

Tak til Karin Bonde/Base it for et ekstraordinært godt samarbejde!